Samspel, språk och kommunikation

Dessa tre viktiga ord är Tänk Hundtänks ledord.

Jag har en stark tro på att om vi har en förståelse och kunskap om våra hundars språk kan vi kommunicera med varandra och det ger en bra grund för att uppnå samspel. 

Samspel betyder "där individer genom sitt handlande ömsesidigt påverkar varandra" och precis det vi försöker uppnå för samspelet i sin tur ger en bra grund för en harmonisk samvaro med vår hund.

Språk, kommunikation och samspel går som en röd tråd genom samtliga kurser.

Utvecklas tillsammans

Att utvecklas tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns och att ha roligt tillsammans med sin hund är mycket viktigare än vad vi många gånger tror. Att träna tillsammans skapar stärkta band mellan dig och din hund. Här kan du på olika sätt, enskilt eller tillsammans med andra, fylla på med nya erfarenheter och kunskaper genom att gå på någon kurs eller kanske enskild träning, eller delta på något av våra seminarier/clinics och föreläsningar.

Inlärningsmetoder

Vi arbetar med positiva inlärningsmetoder och försöker locka fram det rätta beteendet Grundtanken är förstärk det beteende du vill se mer av. Det gör vi genom att fokusera på att se det ”rätta beteendet” och ”talar” om för vår hundvän att den gör rätt precis just då och belönar med det godaste eller roligaste som finns.

Jag tror att det finns flera inlärnings och träningssätt, det finns inte ett sätt som passar alla. Mina kursupplägg av anpassas både med tanke på ras- och individ samt utifrån era behov av stöd i stunden.

"Kropp, Knopp och Själ" För mig är det naturligt att försöka ta hänsyn till alla dessa delar för de hänger ihop. Mår vi/vår hund bra i alla delar flyter allt på men om t.ex. vår hund har ont så kan det få en negativ påverkan på både "måbrakänslan" och inlärningsförmågan. 

Inlärningsmiljö

Inlärningsmiljön är viktig. För att vi ska ha en chans att koncentrera oss och fokusera på nya saker är det viktigt att det lugnt och tryggt runtomkring. Här har vi skapat en inom- och utomhus miljö som är anpassad för träning med hund. 

Nybyggd lokal på 180 kvm som är sval på sommaren och varm och skön på vintern. Om din hund har behov av  lite avskildhet, kan vi lätt skapa ett "litet rum" med hjälp av några portabla väggar så att ni i lugn och ro kan fokusera på kursen.

Lokalen har två in och utgångar vilket gör det möjlig att enkelt gå ut och ta en extra paus om man behöver det.

Utomhus finns 5 000 kvm inhägnad gammal trädgård med både fruktträd och stora härliga ytor att träna eller kanske bara vistas i.

Vi har alltid få deltagare på våra kurser vilket i sig innebär större ytor för alla närvarande och det blir färre individer att interagera med och då kommer vi snabbare till ro och kan koncentrera oss på nya kunskaper. Dessutom ger det bästa möjlighet till individuellt stöd.

För mig är kvalité i form av kunskap och kompetens viktigt och därför är jag medlem i Sveriges Hundföretagare och Tänk HundTänk är ett H-märkt företag.

Läs gärna mer om H märkningen innebär och vilka kompetenskrav som ställs på oss medlemmar.             http://sverigeshundforetagare.se/agare/h-markt-av-sveriges-hundforetagare/

 


Tänk HundTänk samarbetar med ABF i Skaraborg

 

HUNDKURSER

Utöver vår specialkurs med det särskilda konceptet "Blommankurser" har Valpsnackis, Valp- och Unghundkurser, och självklart har vi kurser i den viktiga och roliga aktiveringen ochhundsporten Nosework. 

Enskild träning

ENSKILD TRÄNING

Ibland behöver man lite extra stöd och tid och då kan enskild träning vara ett bra alternativ. T.ex. en Beteendeutredning (problemutredning) med en anpassad lösning för just dig och din hund. 

Clinics

SEMINARIUM/CLINIC/HELGLÄGER

Vill du "djupdyka" i ett specifikt ämne till exempel Nosework eller hundens språk/kommunikation,  Då kan jag rekommendera dig att delta på någon av Tänk HundTänks seminarium/clinic eller helgläger. 

Vi kommer då och då anlita duktiga specialister inom specifika ämnesområden.