Nu har vi sommarledigt och  återkommer till hösten.

**********

Gemensamt för alla kurser

Kommunikation mellan hund och människa är en viktig och naturlig del i samvaron med hund. Min ambition är att tolka vad som ”sägs i rummet” och vara ”bryggan” mellan dig och din hund.

Individanpassad träning, vilket innebär att ett moment kan läras in på flera olika sätt det viktiga är att vi lyckas med träningen och att ni får de verktyg och stöd ni behöver.

Fokus på det positiva ”jaga Guldstjärna” 😊 Vi förstärker de beteende vi vill se mer av. Detta är det mest effektiva sättet vid inlärning och dessutom sitter kunskap som är inlärd på detta sätt kvar längre.   

Alltid få deltagare på kurser. Detta för att du och din hund ska få ut mesta möjliga av kursen. Färre deltagare att dela tiden med ger dig/er möjlighet till mer tid för enskilda råd och stöd samt mer aktiv träning.

Blommankonceptet, för de som behöver extra stöd och utrymme och minimalt med orosmoment och störningar. Läs mer om konceptet här

Inlärningsmiljön är superviktig och jag jobbar aktivt med att skapa en säker och ett lugn på alla kurser och evenemang.


 **********

Nosework klass 1 - Nybörjarkurs

För dig som är nybörjare eller aldrig tidigare provat på och vill lära dig den roliga sporten Nosework.  

Denna form av träning är bland den bästa hjärnjympa och aktiveringsformen vi kan ge våra hundar. Att se sin hund bli så där superglad och stolt när den hittar gömman är mycket självförtroendehöjande för både hund och människa. 

På den här kursen bygger vi upp grunderna i Nosework. Du får med min hjälp lära din hund att känna igen doften eukalyptus och träna på att läsa din hund så du ser när den finner doften. Vi tränar främst på inomhus och behållarsök i denna kurs.

I kursen ingår allt du behöver för att snabbt komma igång med träningen, ett startkit med 10 ml eukalyptus hydrolat, tops och möbeltassar samt kursmaterial.

Vi varvar praktisk träning med teori och alla övningar och träning anpassas till dig och din hund.

Läs mer om Nosework här

Förkunskaper: Inga. Din hund bör vara ca 7 månader och uppåt.

Antal timmar: 9 timmar (6 x 1,5 tim.)

Kursdatum: Återkommer med datum för hösten/vinterns kurser.

Tid: 10.30 – 12.00 

Pris: 

Antal deltagare: Max 4 ekipage 

**********

Nosework klass 1 - fortsättningskurs

På kursen fortsätter ni att utvecklas i den roliga sporten, tränings- och aktiveringsformen Nosework. 

På den här kursen bygger vi vidare på grunderna och kvalitetssäkrar moment och doft. Det ingår sök på olika områden, miljöträning, olika underlag, och situationer. Vi tränar på alla sökmoment, det vill säga behållar-, inomhus-, utomhus- och fordonssök. Vi avslutar med en träningstävling enClear Round som det heter. 

I kursen ingår allt du behöver för att snabbt komma igång med träningen, ett startkit med 10 ml eukalyptus hydrolat, tops och möbeltassar.

Vi varvar praktisk träning med teori och alla övningar och träning anpassas till dig och din hund.

Läs mer om Nosework här

Nästa kurstillfälle 

Förkunskaper: Grundkurs i Nosework eller likvärdiga kunskaper.

Antal timmar: 9 tim (6 x 1,5 tim)

Kursdatum: Återkommer med datum för nästkommande kurser.

Tid: 10.30-12.00

Pris: 

Antal deltagare: Max 4 ekipage 

ANMÄL DIG HÄR 

**********

Doftprov Nosework alla klasser

Klasser:

  • NW 1 – eukalyptus
  • NW 2 – lagerblad
  • NW 3 – lavendel

Datum: Återkommer med datum

Adress: Forsby Gamla Skola, 541 92 Skövde

Arrangör: SNWK

Anordnare: Tänk HundTänk

Doftprovsdomare: Annika Johansson

Pris: 250 kr/doft.

Anmälan sker via SNWK tävling; https://snwktavling.se

Sista anmälningsdag: 

Antagning enligt turordning efter inkommen anmälan.

Det krävs medlemskap i någon klubb inom SKK-organisationen.

Provet genomförs inomhus.

Löptik får delta men startar sist, tikskydd måste användas.

Inom en vecka efter din anmälan kommer du få en bekräftelse samt instruktioner för betalning av avgift. Din plats är garanterad när avgiften är betald.

Vid många anmälda kommer gruppindelning att göras med olika starttider för att minimera väntetid. Senast en vecka före provet kommer samtliga deltagare få uppdaterad information om starttid och turordning.

Läs här hur går ett doftprov till? www.snwk.se/doftprov-hur-gar-det-till/

Regler för doftprov finns på www.snwk.se.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till mig, 0721-979023 eller mejla till annika@tankhundtank.se

 ***************************

Enskild träning

Ibland kan man av olika anledningar vilja få egen träningstid och handledning då kan enskild träning vara ett alternativ. Det kanske inte finns någon lämplig kurs just nu, eller att din hund inte uppskattar en kursmiljö tillsammans med andra eller av andra anledningar. 

Det kan handla om att finslipa vardagsträningen, eller att träna på enskilda moment, t.ex. att gå ordentligt i kopplet eller komma när du ropar med mera.

Under en enskild träning har du och din hund instruktörens fulla uppmärksamhet och vi jobbar fram en träningsplan för just er.

Pris: 550 kr per timme då ingår träningsplan och eventuella resor inom Skövdes närområde. Vid längre resor tillkommer reseersättning, detta bestäms vid bokningstillfället.


ANMÄL DIG HÄR

*********

Beteendeutredning 

Ibland kan man behöva extra stöd, tid och kunskap för att komma till rätta med vissa beteenden. 

Det finns många ”problematiska” beteenden och det finns många orsaker till att hundars beteenden kan bli svårhanterliga. Jag arbetar för att finna de bakomliggande orsakerna och utifrån dessa tas en åtgärdsplan fram.

Träningsmetoderna är till för att finna långsiktiga och hållbara lösningar för dig och din hund.  

En beteendeutredning innehåller en beteendeanalys där problemet kartläggs och orsakerna som triggar beteendet beskrivs. Du får konkret handledning i träningen och åtgärderna som rekommenderas samt ett skriftligt träningsprogram.

Råd och stöd via telefon/email ingår hela tiden.  

Alla kan få problem med sin hund, eller få en hund med problem. Att ta hjälp under en viss tid för att sen själva kunna hantera vissa situationer är ett effektivt sätt att jobba in nya bättre beteenden. Och på sikt till en bättre tillvaro.

Pris Beteendeutredning och träningsprogram 2 500 kr 

Innehåller intervju, analys och utredning, uppstart praktisk träning, ett återbesök, skriftligt träningsprogram samt rådgivning via telefon/e-post.

Pris Beteendeutredning, träningsprogram samt gemensam träning 3 500 kr

Innehåller utredning, uppstart praktisk träning, ny träff genomgång av skriftligt träningsprogram uppstart träning enligt program. Två tillfällen med gemensam träning, ofta tillsammans med figuranter, och/ eller figuranthund. Rådgivning via telefon/e-post ingår. 

Tid: Enligt överenskommelse. 

Vid eventuella resor till dig kan milersättning tillkomma, detta bestäms vid bokning.

ANMÄL DIG HÄR


Rådgivning per telefon

0721-97 90 23

Om du har några funderingar kring något är du välkommen att ringa mig     0721-97 90 23 (rådgivning per telefon kostar inget). Tillsammans hittar vi en lämplig fortsättning.